Doprava zdarma pri objednávke nad 150€

Auto alebo dron na ovládanie ako darček na Vianoce?

Prečo si kúpiť RC model?


RC modely, resp. modely na diaľkové ovládanie, patria medzi najobľúbenejšie hračky medzi malými aj veľkými. Ide o hračky ovládané na diaľku pomocou vysielačky prenášajúcej rádiový signál, s ktorými si užijete množstvo zábavy s rodinou aj priateľmi.


Autá na diaľkové ovládanie


Autá na diaľkové ovládanie vo všeobecnosti patria medzi najobľúbenejšie RC modely dostupné na trhu. Najmä vďaka svojej veľkej obľube je na trhu dostupné nespočetné množstvo modelov, ktoré slúžia ako hračky, ale aj ako pretekárske špeciály. Skrátka ako pri veľkých autách. Ako si však vybrať to najvhodnejšie auto na diaľkové ovládanie?

V prvom rade je potrebné určiť si, kde s autom chcete jazdiť a či je tak pre vás vhodnejší cestný alebo terénny model. Ďalším parametrom je mierka vozidla, teda jeho veľkosť. Pre jazdu v interiéri sa spravidla viac hodia menšie modely, v exteriéri sa však nemusíte obávať ani tých väčších. Vo väčšine prípadov platí, že väčšie modely sú rýchlejšie, lepšie zvládajú jazdu v teréne a celkovo sú spracované detailnejšie. Tak isto tu často platí priama úmera - čím väčšie auto, tým vyššia cena. Medzi ďalšie dôležité parametre áut na diaľkové ovládanie patrí typ pohonu (elektrina, benzín) či jeho maximálna rýchlosť.

RC auto Overmax X-Quest

RC modely pre deti


Deti si s modelmi na diaľkové ovládanie užijú množstvo zábavy a v priebehu chvíle sa z nich stanú malí pretekári. Modely pre deti sa líšia najmä spracovaním s ohľadom na vek, pre ktorý sú určené. Modely na diaľkové ovládanie pre menšie deti sa vyznačujú vyššou odolnosťou, jednoduchým ovládaním a skôr nižšou maximálnou rýchlosťou. Modely určené pre väčšie deti sa zase vyznačujú detailnejším prepracovaním, vyššími dosahovanými rýchlosťami a tomu úmerne väčšou zábavou.

Drony na diaľkové ovládanie


V poslednom období sa jedná o jeden z najväčších hitov medzi modelmi na diaľkové ovládanie. Na trhu je k dispozícii nespočetné množstvo dronov pre začiatočníkov i pokročilých. Medzi najväčšie prednosti patrí vybavenie kamerou, nezriedka s vysokým rozlíšením. Vďaka vstavanej kamere si dokážete užiť množstvo zábavy, ale rovnako skvele dokáže poslúžiť aj na užitočné účely. S dronom na diaľkové ovládanie si tak napríklad jednoducho dokážete zaznamenať svoj športový výkon, ale aj skontrolovať strechu na dome či iné ťažko dostupné priestory. Drony sa okrem toho od seba môžu líšiť spôsobom ovládania (pomocou tabletu, smartphonu či ovládača), vzdialenosťou, na ktorú ich možno ovládať, dobou letu či určením do interiérov alebo exteriérov.

Dron Overmax X-Bee Drone Fold One

Auto na diaľkové ovládanie Overmax X-Monster 3.0


Ako už názov napovedá, RC auto Overmax X-Monster 3.0 nie je žiadny drobec, ale skutočne špičkový model, s ktorým si užijete množstvo zábavy. Základom je výkonný elektromotor, ktorého sila sa prenáša na povrch pomocou špičkového pohonu 4x4. Šťavu motoru dodávajú dve batérie s celkovou kapacitou 1700 mAh, čo vám umožní baviť sa až 40 minút. Pohon 4x4, výkonná batéria a silný motor sa postarajú o maximálnu rýchlosť až 45 km/h, vďaka čomu väčšina okoloidúcich uvidí len jeho zadné svetlá.

Kvalitný pohon nie je jedinou prednosťou tohto modelu, originálnym a dokonalým ho robia aj ďalšie nepostrádateľné prvky. Sem patrí olejové odpruženie, ktoré sa prispôsobí väčšine povrchov a spolu s výrazným vzorom pneumatík sa skvele hodí k jazde v teréne. Tomu je prispôsobený aj celkový dizajn s vyššou svetlou výškou, pevnou nylonovou konštrukciou a tuhým rámom a výstuhami. Vďaka tomu sa vyznačuje vysokou odolnosťou voči pádom a nárazom. Agresívny tvar karosérie je už len čerešničkou na torte.

Overmax X-Monster 3.0 sa ovláda pomocou pohodlného a veľmi presného ovládača, čo maximalizuje zážitok z jazdy. Ovládač sa napája trojicou AA batérií, má dosah až 100 metrov a vďaka ergonomickému tvaru sa v ruke drží veľmi dobre a nekĺže.

 

RC auto Overmax X-Monster 3.0

Auto na diaľkové ovládanie Overmax X-Rally 2.0


RC model Overmax X-Rally 2.0 je predurčený na zdolávanie prekážok, dosahovanie vysokej rýchlosti a nechýba mu víťazná mentalita. To všetko vďaka moderným a premysleným prvkom, ktoré u auta na diaľkové ovládanie skrátka nesmú chýbať. Nezávislý systém odpruženia a pneumatiky, ktoré mu dodávajú potrebnú priľnavosť a dodatočnú pružnosť, podajú skvelý výkon na väčšine povrchov, pružná konštrukcia, tuhý rám a výstuhy mu zase poskytujú potrebnú odolnosť. Športový a agresívny dizajn už len pripravia súperov o zvyšky sebavedomia.

RC model by však bol k ničomu bez kvalitného pohonu. Elektromotor s nízkou spotrebou maximalizuje výkon a vďaka batériám s celkovou kapacitou 600 mAh si ho budete môcť užívať celých 30 minút bez nutnosti nabíjania. S pomocou zadného pohonu dokáže vygenerovať maximálnu rýchlosť až 25 km/h a poslednú zákrutu tak budete môcť prejsť efektným driftom, aby ste všetkým ukázali kto je pánom trate.

Model sa ovláda pomocou mimoriadne presného a pohodlného ovládača, ktorý vaše pokyny odosiela okamžite do riadiacej jednotky auta. Dokážete ho ovládať až na vzdialenosť 100 metrov. Šifrovaný prenos informácií umožní hranie sa s rovnakými modelmi bez toho, aby dochádzalo k ich vzájomnému rušeniu.

 

RC auto Overmax X-Rally 2.0

Dron na diaľkové ovládanie Overmax X-Bee 9.5 Fold


RC dron Overmax X-Bee 9.5 Fold sa vyznačuje vysokou kvalitou a odolnosťou, nízkou hmotnosťou a špičkovými technológiami. Dosah ovládania 600 metrov, výdrž batérie 22 minút a maximálna rýchlosť 40 km/h sú len niektoré z výhod tohto modelu. Tou azda najväčšou je výkonná rotačná 4K kamera so širokým rozsahom, možnosťou prenášania obrazu v reálnom čase či nahrávania na SD kartu, všetko podľa vašich preferencií. Nechýba mu ani pokročilý GPS modul, ktorý uľahčuje ovládanie, pri športových aktivitách oceníte funkciu Follow Me, vďaka ktorej bude dron nasledovať operátora. GPS tiež umožňuje sledovanie určitých bodov na mape, automatický štart a pristátie či udržiavanie nadmorskej výšky. Samotný dron sa ovláda spoľahlivým ergonomickým ovládačom, ktorý sa skvele drží a ovládanie je veľmi intuitívne.